Joan Francesc Fondevila Gascón

Joan Francesc Fondevila Gascón

Catedràtic d’Universitat. Doctor en Periodisme i Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor a Blanquerna-Universitat Ramon Llull, Escola Universitària Mediterrani-Universitat de Girona, Euncet Business School (Universitat Politècnica de Catalunya) i EAE Business School, entre altres universitats.

President de la Societat Catalana de Comunicació de l’Institut d’Estudis Catalans. Com a investigador dirigeix el Grup de Recerca SIMPED (Sistemes Innovadors de Monetització de Periodisme i Màrqueting Digital) i el Grup de Recerca en Periodisme i Màrqueting Digital i Banda Ampla, i ha liderat diversos projectes competitius (europeus i estatals) i contractes de recerca. Ha guanyat nombrosos premis i reconeixements de recerca, docència, gestió i literaris. Ha estat investigador i professor convidat en diverses universitats nacionals i internacionals.

Director del Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE), les línies de recerca se centren comunicació, Societat de la Banda Ampla, cloud journalism, telecomunicacions i màrqueting digital. És autor del blog científic capdavanter en les seves àrees de coneixement.

(http://www.telecomunicacionesyperiodismo.com/)