Presentació

La Societat Catalana de Comunicació, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, es va fundar l’any 1986 per iniciativa d’un grup de professors i professionals de l’àmbit de la comunicació.

El web de la Societat Catalana de Comunicació va néixer el 1997 amb la intenció de servir d’aparador de les activitats organitzades, donar a conèixer els estudis que es fan en el camp de la recerca i convertir-se en una eina de treball i de comunicació entre els socis i interessats en la comunicació.

En l’apartat Història, les persones que han presidit la Societat des de la creació fins a l’actualitat fan balanç del seu període. També hi trobareu un breu apunt biogràfic de cada un d’ells i la relació de Juntes de Govern que s’han esdevingut.

La Societat publica periòdicament la revista Comunicació: revista de recerca i d’anàlisi, abans Treballs de Comunicació, i és editora també de la revista Periodística, que es va fer amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra, així com les actes d’alguns congressos, com ara de cinema i de premsa, o monogràfics i estudis.

Aquí trobareu informació sobre la programació d’activitats i recerca de la Societat al llarg de cada curs acadèmic, que s’obre amb una Conferència inaugural, que inclou sessions científiques, jornades, etc. i la conferència anual a Girona, que serveix de cloenda al curs acadèmic.

Finalment, en les entrades també s’anirà donant compte de les aportacions més importants i les darreres novetats.