En el congrés, s’hi presentarà l’Estudi Tendències Informatives de Prensa Ibérica


El VII Congrés Internacional de Recerca en Comunicació, que es farà dijous 6 de juny a Barcelona, reunirà 58 comunicacions científiques de 104 autors i 33 universitats, batent tots els rècords, en una jornada maratoniana dedicada a la divulgació de la recerca en aquest àmbit.

L’organització del Congrés corre a càrrec de la Societat Catalana de Comunicació (SCC), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, que enguany commemora el quarantè aniversari dels seus inicis.

La sessió inaugural del Congrés –i de la XXXIV Conferència Anual de la SCC, simultània–, estarà dedicada a la presentació de l’Estudi Tendències Informatives de Prensa Ibérica per part d’Anna Domènech, directora de marques del grup, i de Joan Serra, subdirector general de continguts per Catalunya i Balears. Domènech i Serra exposaran els resultats i la metodologia de l’estudi, que analitza els continguts més consumits pels lectors i lectores dels diaris del grup i els més comentats a les seves xarxes socials.

El Congrés es desenvoluparà durant tot el dia, a partir de les 9 h, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, on també es farà la presentació del número 18 de la revista Periodística i l’atorgament dels primers Reconeixements de la SCC a acadèmics i estudiants de les Ciències de la Comunicació.

El mateix dia i al mateix lloc, el programa “L’altra ràdio” de Ràdio 4 enregistrarà una edició especial, cara al públic, dedicada a les Emissores Municipals de Catalunya (EMUC) per commemorar els 100 anys de ràdio a Catalunya. El programa s’emetrà el dimecres 12 de juny i el dissabte 15 de juny, i es podrà escoltar a la carta a RTVE Play.

El rècord d’enguany en nombre de comunicacions, autors i universitats s’inscriu en la línia de creixement d’aquest esdeveniment amb vocació internacional, tant en termes quantitatius com qualitatius. Les comunicacions presentades al Congrés es podran publicar posteriorment o bé a Comunicació: Revista de Recerca i d’Anàlisi, o bé com a part de la monografia del congrés, publicada per l’editorial acadèmica Tirant lo Blanch, la més prestigiosa del sector segons el SPI (Scholarly Publisher Indicator) del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Enguany, el VII Congrés Internacional de Recerca en Comunicació compta amb la col·laboració del Govern de la Generalitat i de Cellnex Telecom, i amb El Periódico en el paper de media partner.