La principal editorial acadèmica, Tirant lo Blanch, publicarà les comunicacions del Congrés per primera vegada

 El Congrés Internacional de Recerca en Comunicació arribarà el 6 de juny vinent a la setena edició, que es farà a Barcelona, amb l’objectiu de reunir un vegada més la investigació en comunicació social, a més de dinamitzar i donar visibilitat a la recerca de nivell internacional que es fa en les universitats catalanes en aquest àmbit.

La Societat Catalana de Comunicació, organitzadora del Congrés i filial de l’Institut d’Estudis Catalans, commemora enguany el 40 aniversari de la seva creació i vol aprofitar l’ocasió per donar nou impuls al Congrés, que tindrà continuïtat en l’edició de 2025 i les següents.

Una de les novetats d’aquesta setena edició és que, per primera vegada, l’editorial acadèmica Tirant lo Blanch publicarà les comunicacions presentades al Congrés. Amb seu a València, Tirant lo Blanch és l’editorial més prestigiosa del sector segons el SPI (Scholarly Publisher Indicator) del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Els participants en el Congrés també podran optar, com és habitual, per la publicació dels resultats de les recerques en la revista Comunicació. Revista de Recerca i Anàlisi, editada per la mateixa Societat Catalana de Comunicació, de la qual s’han publicat ja 40 números.

Les propostes de comunicació al VII Congrés Internacional de Recerca en Comunicació es podran presentar fins el 17 de maig vinent. El Congrés se celebrarà a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, i les diferents sessions es desenvoluparan durant tot dijous 6 de juny.

Les comunicacions es poden presentar en llengua catalana, en castellà o en anglès, ja sigui de manera presencial o en línia, en directe. La internacionalització del Congrés ja va ser un objectiu des de la primera edició, que es va fer a Girona el 2017. Des de llavors, en les sis edicions del Congrés s’hi han presentat un total de 238 comunicacions per part d’investigadors d’onze països diferents. El comitè científic del Congrés, al seu torn, està format per disset personalitats del món de l’acadèmia i la recerca en comunicació, vinculats a catorze universitats de vuit països.

Barcelona, 10 d’abril de 2024

(més informació, https://scc.iec.cat/vii-congres-internacional-de-recerca-en-comunicacio-organitzat-per-la-societat-catalana-de-comunicacio-scc-barcelona-6-juny-2024/)